Zöld spárgakrémleves recept

Zöld spárgakrémleves
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
7505

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Közben én megfőztem a spárga csúcsokat is, szintén enyhén sós – cukros vízben úgy, hogy csomókba kötöttem, és a legteteje, nem ért a vízbe, csak a gőzben párolódott. Amikor kész volt, ennek a levét is a krémlevesnél használtam fel, történetesen ezzel öntöttem fel a rántást. A spárgacsomókból pedig főtt pulykaszárnyas spárgát készítettem holstein módra.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg zöld spárga
  • 1 db tojássárgája
  • 1 pohár tejföl
  • 2 dkg vaj
  • 1 csomag bacon szalonnás kifli karika
  • 2 kocka tyúkhúsleves kocka
  • cukor
  • szerecsendió (őrölt)
  • ízlés szerint őrölt zöld kardamom ( el is hagyható)
  • liszt

Elkészítés

A spárgát meghámozzuk, megmossuk, a fás részét levágjuk, a csúcsát kb.6-8 cm-re vágjuk, és félretesszük ( más ételhez használjuk fel), a maradékot 1 cm-es darabokra szeljük, mint a zöldbabot. Enyhén sós, cukros vízben (egy liter) puhára főzzük, a leveskockával együtt.

Turmixoljuk, majd a vajból és lisztből készített világos rántással berántjuk. Ízesítjük a fűszerekkel. Tálalásnál a tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, és erre merjük rá a forró levest. Tetejére szórjuk a kiflikarikákat.


Zöld spárgakrémleves recepthez kapcsolódó receptek

Zöld spárgakrémleves

Zöld spárgakrémleves

Közben én megfőztem a spárga csúcsokat is, szintén enyhén sós – cukros vízben úgy, hogy csomókba kötöttem, és a legteteje, nem ért a vízbe, csak a gőzben párolódott. Amikor kész volt, ennek a levét is a krémlevesnél használtam…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés