Zöldbabfőzelék fasírttal recept

Zöldbabfőzelék fasírttal
3.5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bankiani

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
5458

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Elmaradhatatlan magyar főzelék a zöldbab. Nyáron leszedni a kertben, és finom főzeléknek, levesnek elkésziteni, ízesitve fokhagymával, petrezselyemmel. Ma már nincs kertünk, marad a mirellit zöldbab, de így is jó étel.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg zöldbab
  • petrezselyemzöld
  • kevés vöröshagyma apróra vágva
  • fokhagyma

A rántáshoz:

  • olaj
  • liszt
  • pirospaprika

Elkészítés

A zöldbabot megtisztítjuk, daraboljuk, és feltesszük főzni, a fokhagymával együtt. Hagymát pirítunk, liszttel megszórjuk, és a megfőtt zöldbabra öntjük, paprikát szórunk rá, és tejföllel ízesítjük. Nálam most fasirttal ettük, de szoktam rá tenni sült oldalast, vagy főtt, füstölt húst is.


Zöldbabfőzelék fasírttal recepthez kapcsolódó receptek

Zöldbabfőzelék fasírttal

Zöldbabfőzelék fasírttal

Elmaradhatatlan magyar főzelék a zöldbab. Nyáron leszedni a kertben, és finom főzeléknek, levesnek elkésziteni, ízesitve fokhagymával, petrezselyemmel. Ma már nincs kertünk, marad a mirellit zöldbab, de így is jó étel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Zöldbabfőzelék fasírttal recepthez

Vira - 2014. február 25.
Petrezselyem helyett kaporral szeretem. Vira
Nórika - 2011. október 12.
Imádom, anyukám is ezt főzött!