Zöldbabfőzelék kolbászcsipsszel recept

Zöldbabfőzelék kolbászcsipsszel
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gasztroréka

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1777

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


 Zöldbabfőzelék újragondolva, kolbászcsipsszel tálalva.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 70 dkg vajbab vagy 60 dkg mirelit vajbab
  • 20 dkg száraz kolbász
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 db babérlevél
  • 2 teáskanál majoranna
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • só, bors
  • citrom vagy borecet

Elkészítés

A babok szárait levágjuk, majd 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk a zöldbabot, megmossuk, lecsöpögtetjük. A kolbászt nagyon vékony karikára vágjuk. Vastag falú serpenyőben szárazon, takarékon megpirítjuk. A lényeg, hogy kisüljön a zsírja és ropogós legyen. A kolbászcsipszet szűrőlapáttal kiszedjük.

A kisült zsírt egy lábasba öntjük és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a babot és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, babérral, majoránnával és zúzott fokhagymával. Puhára főzzük a babot, ha kész, belekeverjük a tejfölt és a megmosott, apróra vágott petrezselymet.

Két merőkanállal kiveszünk a főzelékből, összeturmixoljuk és önmagával sűrítjük.

Kolbászchipsszel és kenyérrel tálaljuk.

A zöldbab az egyik legjobb táplálék a cukorbetegségben szenvedőknek, mert szabályozza az inzulin jelenlétét a vérben. Könnyen sűríthető önmagával, így rántás sem került bele.


Zöldbabfőzelék kolbászcsipsszel recepthez kapcsolódó receptek

Zöldbabfőzelék kolbászcsipsszel

Zöldbabfőzelék kolbászcsipsszel

 Zöldbabfőzelék újragondolva, kolbászcsipsszel tálalva.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés