Zöldbabfőzelék petrezselymesen recept

Zöldbabfőzelék petrezselymesen
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2112

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A megszokott kapor helyett ezúttal petrezselyemmel ízesítettem a rántás nélküli, habart főzeléket. Nem rontotta el. A szokásos főzelékfeltéteket bundás kenyérrel vagy kevés olajon aranysárgára pirított hagymakarikákkal is helyettesíthetjük.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg friss zöldbab
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott teáskanál só
  • 2 db babérlevél
  • csipet őrölt bors
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg liszt
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 csokor friss petrezselyemzöldje

Elkészítés

Az alaposan megmosott és az esetleges szálkáktól megszabadított zöldbabot kisebb csokrokba fogva 2-3 cm-es darabokra szeljük. A főzőedényben felmelegített olajban rózsaszínűre pirítjuk az apró kockára vágott hagymát. Rádobjuk a zöldbabot, beletesszük a babérleveleket és a reszelt fokhagymát. Lefedjük, néha megkeverve puhára pároljuk, enyhén megsózzuk, megszórjuk a fele zöldpetrezselyemmel, majd felöntjük 1 liter forró vízzel.

Közben a tejfölt a liszttel összehabarjuk, 1 dl hideg vízzel csomómentesre keverjük. A felforrt babhoz adjuk. Lefedve, párszor megkeverve 3-5 perc alatt felfőzzük, besűrítjük a főzeléket. Cukorral, frissen facsart citromlével és a maradék vágott petrezselyemmel ízesítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette: Nyersné Vajda Márta


Zöldbabfőzelék petrezselymesen recepthez kapcsolódó receptek

Zöldbabfőzelék petrezselymesen

Zöldbabfőzelék petrezselymesen

A megszokott kapor helyett ezúttal petrezselyemmel ízesítettem a rántás nélküli, habart főzeléket. Nem rontotta el. A szokásos főzelékfeltéteket bundás kenyérrel vagy kevés olajon aranysárgára pirított hagymakarikákkal is helyettesíthetjük.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Zöldbabfőzelék petrezselymesen recepthez

Lajos - 2011. szeptember 13.
Kedvenc főzelékem - fasírttal! Nagyon jók és ehetőek a receptjeid:) Szépek a fotók!