Zöldbableves recept

Zöldbableves
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
4708

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Télen egy gyors, és finom leves mindig jól jön. A mélyhűtőből csak elővesszük, és hamar elkészül.

3 személyre

  • 25 dkg fagyasztott sárgahüvelyű bab felvágva
  • 2 szál kisebb sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem, zölddel együtt
  • só, bors
  • alaplé vagy víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kocka ételízesítő
  • fűszerpaprika
  • 1 db tojásból galuska

Elkészítés

Az olajon pároljuk a répákat, amit előtte felkarikáztunk, majd a liszttel megszórjuk, és paprikázzuk. A zöldség alaplével felöntjük, ami 1 liter, és a zödbabot is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a zöldet beleaprítjuk. Lassan főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak, ízesítjük leveskockával.

A tojásból kevés liszttel galuskatésztát keverünk, és ezt szaggatjuk bele a levesbe nokedli szaggatóval. Pár percig főzzük még, és ha feljönnek a leves felszínére, vegyük le a tűzhelyről. Elkészült.


Zöldbableves recepthez kapcsolódó receptek

Zöldbableves

Zöldbableves

Télen egy gyors, és finom leves mindig jól jön. A mélyhűtőből csak elővesszük, és hamar elkészül.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés