Zöldbabos csicseriborsó saláta recept

Zöldbabos csicseriborsó saláta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
582

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy egyszerű, ám laktató saláta ebédre vagy éppen vacsorára.

2 személyre

  • 25 dkg zöldbab
  • 40 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 12 db olajban eltett aszalt paradicsom
  • 15 dkg edami sajt
  • 3 evőkanál málnaecet
  • édesítőszer (v. cukor)
  • őrölt fehérbors
  • friss bazslikomlevél
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés

A zöldbabot vágjuk fel nagyobb darabokra, majd enyhén sós vízbe főzzük kb. 10 percig, hogy roppanós maradjon. Ezután szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le, hogy minél előbb kihűljön.

A konzerv csicseriborsó levét öntsük le, majd öblítsük, és csepegtessük le.

Tegyük egy tálba az olajban eltett aszalt paradicsomot (az olajból is kerüljön bele 1-2 kanállal) majd nyomjuk hozzá a fokhagymagerezdet, kanalazzuk hozzá a málnaecetet, ízlés szerint édesítsük, sózzuk, borsozzuk, tegyünk hozzá néhány friss bazsalikomlevelet, és öntsük hozzá az olívaolajat.

Ezután botmixerrel pépesítsük. (ha szükséges, még ízesítsünk utána)

A sajtot vágjuk fel kisebb kockákra.

Egy tálba tegyük bele a roppanósra főzött zöldbabot, a lecsepegtetett csicseriborsót, a felkockázott sajtot, majd öntsük rá a paradicsomos öntetet. Ezután óvatosan keverjük össze, majd tálalás előtt egy kicsit hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek.


Zöldbabos csicseriborsó saláta recepthez kapcsolódó receptek

Zöldbabos csicseriborsó saláta

Zöldbabos csicseriborsó saláta

Egy egyszerű, ám laktató saláta ebédre vagy éppen vacsorára.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés