Zöldborsós raguleves recept

Zöldborsós raguleves
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
9463

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kalóriaszegény a saját zsírjában párolódó hús és a hozzáadott zöldség is, így akár diétás levesként is tálalható ez a zöldborsós raguleves. A meghűléses időszakban is kitűnő.

6 személyre

  • 40 dkg sertés apróhús
  • 0.5 szál póréhagyma
  • 25 dkg mirelit zöldborsó
  • 3 db sárgarépa
  • 1 kisebb db karalábé
  • 0.5 db zellergumó
  • 1 ek fagyasztott pritaminpaprika kocka
  • 1 db paradicsom
  • 1 tk csípős paprikakrém
  • 0.5 csokor petrezselyem zöldje
  • 2 szál zeller zöldje
  • 1 mokkáskanál őrölt bors

Elkészítés

A sertéshúst és a vékonyra szelt póréhagymát 1 dl vízzel feltesszük párolódni. Lefedjük, többször megkeverjük. Közben a megtisztított gyökérzöldségeket kisujjnyi hosszú, vékony csíkokra vágjuk és a zöldborsóval együtt a zsírjára sült húshoz keverjük. Pár percig együtt pároljuk, és hozzáadjuk a paprikakockát, paradicsomot, paprikakrémet is. Másfél liter forró vízzel felöntjük, megsózzuk, lefedjük, felforraljuk, majd kis lángon 25 percig főzzük. A zöldségzöldeket megmossuk, apróra vágjuk, az őrölt borssal együtt a kész leves tetejére szórjuk. A sűrű ragut forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fotózta: Nyersné Vajda Márta


Zöldborsós raguleves recepthez kapcsolódó receptek

Zöldborsós raguleves

Zöldborsós raguleves

Kalóriaszegény a saját zsírjában párolódó hús és a hozzáadott zöldség is, így akár diétás levesként is tálalható ez a zöldborsós raguleves. A meghűléses időszakban is kitűnő.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés