Zöldborsós sertésragu, tarhonyával recept

Zöldborsós sertésragu, tarhonyával
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
24137

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon sokszor készítem ezt az ételt, mert gyorsan elkészül és finom.

4 személyre

  • 1 kg sertéscomb vagy lapocka
  • 1 db nagyobb hagyma
  • 1 db paradicsompaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 teáskanál só
  • ízlés szerint bors
  • 20 dkg borsó mirelit vagy friss
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 1 evőkanál ételsűrítőpor
  • 50 dkg sörétes tarhonya

Elkészítés

A tarhonyát először olajon megpirítom, majd kétujjnyi hideg vízzel felöntöm, sózom, majd lefedem, és teljes takarékon készre főzöm.

A húst jól leöblítem, majd apró darabokra vágom. A hagymát felkockázom, olajon megpárolom, majd a fűszerpaprikával színt adok neki, végül sózom, borsozom. Kevés vízzel felöntöm, a húst az edénybe rakom, jól elkeverem, és felaprítom a paprikát, és paradicsomot is hozzáadom.

Amikor félig megpuhult a hús, petrezselymet vágok bele, és a borsót beleöntöm. Így még 10-15 percig főzöm, és az ételsűrítőt a végén hozzáadom. A kész tarhonyával tálalom.


Zöldborsós sertésragu, tarhonyával recepthez kapcsolódó receptek

Zöldborsós sertésragu, tarhonyával

Zöldborsós sertésragu, tarhonyával

Nagyon sokszor készítem ezt az ételt, mert gyorsan elkészül és finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Zöldborsós sertésragu, tarhonyával recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. február 21. 12345
Mucianyus! Miben tudnál segíteni?Régóta gyógyszert szedek.Szívesen látlak a G-Portálomon.ide kattints:http://zsuzsakonyhaja.gportal.hu írhatsz az oldalamra,vagy a vendégkönyvbe,regisztrálhatsz is,ha úgy tetszik.üdv.
Mucianyus - 2014. február 21. 12345
Kedves Zsuzsa !

Nem lep meg amit a koleszterinnel kapcsolatban leírtál.
Priviben hogy tudom felvenni veled a kapcsolatot?
Lehet segíthetünk egymásnak.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. február 20. 12345
Nagyon szívesen elküldök 1-2 üveg zsírt nektek,ha ennyire szeretitek.Koleszterinbeteg vagyok,de nem a zsírtól.Külömben meg sohasem sütök főzök zsírral,de a töpörtyűt azt szeretem,és a zsírszalonnából van zsírom.Mit teszek vele,Odaadom valakinek.Ha annyi cukros zsíros kenyeret ettetek volna gyerekkorban mint én,szerintem nem kivánná senki a zsírt,de még a kenyeret sem.Azt sem fogyasztok 40 éve.Hoppá!Lehet csodálkozni!
Mucianyus - 2014. február 19. 12345
JOCI46

A zsírhoz akartad hasonlítani az olajat ugye?
Egyébként én is zsírt használok az ilyen jellegű ételekhez.
joci46 - 2014. február 19. 12345
Olajjal nem csinálunk pörkölt tipusú ételeket. Különben az olaj semmivel nem kalória szegényebb, és nem egészségesebb mint az olaj!