Zöldfűszeres kolbász házi burgonyachips ágyon recept

Zöldfűszeres kolbász házi burgonyachips ágyon
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
746

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mindannyian szeretjük a saját készítésű, ropogós chipset, készüljön az burgonyából, cukkiniből, padlizsánból, céklából, kelkáposztalevélből, stb.. Az egészségre káros mesterséges ízfokozók helyett mindig saját fűszerkeverékkel ízesítem. Többszöri felhasználásra alkalmanként finomra őrlök húsz dkg tengeri sókristályt, és az alábbi ízesítőkből 1-1 mokkáskanálnyi őrleménnyel aromásítom: színes bors, köménymag vagy majoránna, szerecsendió, koriander, csípős paprika, édes paprika. Néha egyiket-másikat kihagyom és a kertből frissen szüretelt vagy szárítottan elmorzsolt kakukkfű, bazsalikom, netán rozmaring lesz az újabb zöldfűszer.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A kobászokhoz:

  • 60 dkg darált sertés- és marhahús vegyesen
  • 1 fej reszelt vöröshagyma
  • 3 gerezd átnyomott fokhagyma
  • 1 teáskanál házi csípős és édes paprikakrém
  • 2 evőkanál apróra kockázott piros húsos paprika
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • pár szál frissen lecsipkedett kakukkfűlevél
  • 0.5 csokor aprított snidling
  • 0.5 csokor medvehagyma levél

Sütéshez:

  • vízbe áztatott saslikpálcák

Chipshez:

  • 60 dkg burgonya
  • 8 dl étolaj
  • 1 teáskanál házi fűszerkeverék

Elkészítés

A vegyes darált húst a hozzávalókkal összedolgozzuk, 12 db ujjnyi hosszú, pufók rudat formálunk. Fapálcákra húzzuk, sütőben grillfokozaton vagy kevés olajon átsütjük, közben többször megforgatjuk.

Amíg sül, a megtisztított burgonyát nagyon vékony karikára gyaluljuk, óvatosan forró olajba tesszük, a legnagyobb fokozatú hőn ropogós pirosra sütjük, többször megkeverjük. Szűrőtálba szedjük, házi fűszerkeverékkel megpergetjük, frissen nagyobb tányérra ágyazzuk, a pálcákra szúrt kolbászokkal és házi savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte Nyersné Vajda Márta


Zöldfűszeres kolbász házi burgonyachips ágyon recepthez kapcsolódó receptek

Zöldfűszeres kolbász házi burgonyachips ágyon

Zöldfűszeres kolbász házi burgonyachips ágyon

Mindannyian szeretjük a saját készítésű, ropogós chipset, készüljön az burgonyából, cukkiniből, padlizsánból, céklából, kelkáposztalevélből, stb.. Az egészségre káros mesterséges ízfokozók helyett mindig saját fűszerkeverékkel…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés