Zöldfűszeres olajok házilag recept

Zöldfűszeres olajok házilag
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

10 perc

Megnézték:
1274

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A frissen szüretelt zöldfűszerekből és a jó minőségű, hidegen sajtolt olajból készített fűszerolajnak a sokoldalú felhasználását igazán nem kell részletezni, hiszen közismert. Pácoláskor nagyban fokozza a húsok íz- és tápanyag értékét, jól aromásítja a sült burgonyát és a sült zöldségeket, salátákat, pizzákat, de csak úgy, magában, pirítósra csepegtetve is kiváló. Összeállításkor a fellelhető friss fűszerek, olajok tág teret hagynak kedvünknek, fantáziánknak.

16 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Olívaolajos:

  • hidegen sajtolt olívaolaj
  • 1 teáskanálnyi durva tengeri sókristálysó
  • 1 cső erős piros fűszerpaprika
  • 1 arasznyi rozmaring ág

Omega 3 olajos:

  • 1 teáskanálnyi durva tengeri sókristálysó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 5 szál kakukkfű
  • 3 szál citromos kakukkfű
  • 1 cső erős piros fűszerpaprika
  • csili

Elkészítés

A fűszernövényeket ollóval megfelelő méretre vágjuk, megmossuk, papírtörlő segítségével felitatjuk a nedvességet. Az átlátszó üvegekbe sót szórunk, hogy ne avasodjon meg az olaj. Az egyikbe beledobjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket. Belehelyezzük tetszés szerint a friss növényeket, a hústűvel több helyen átszúrt fűszer paprikát, csilit.

A tetejét légmentesen lezárjuk. Két hónapig érleljük, hűvös, sötét helyen tároljuk. Felbontás után a hűtőben tartjuk.

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Zöldfűszeres olajok házilag

Zöldfűszeres olajok házilag

A frissen szüretelt zöldfűszerekből és a jó minőségű, hidegen sajtolt olajból készített fűszerolajnak a sokoldalú felhasználását igazán nem kell részletezni, hiszen közismert. Pácoláskor nagyban fokozza a húsok íz- és tápanyag értékét,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés