Zöldfűszeres párizsival sült virág recept

Zöldfűszeres párizsival sült virág
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
1370

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez egy dekoratív, sós kelt tésztából készült csemege, amely nem csak a gyerekek kedvence lesz.

7 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 3 dl tej
  • 2 tk só
  • 5 dkg margarin

Továbbá:

  • 10 dkg szeletelt zöldfűszeres párizsi
  • 1 tk szezámmag a szóráshoz
  • 1 db tojássárgája a kenéshez
  • 3 ek tej a kenéshez

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.

A liszthez öntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint és alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk és kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk.

A párizsi méretével megegyező formával korongokat szaggatunk. Minden második tésztára teszünk egy szelet párizsit, azt pedig beborítjuk egy másik tésztával. Vágást ejtünk rajta a négy égtáj felé úgy, hogy a közepén hagyunk kb. 1 cm részt, amit nem vágunk át, majd a cikkeket is félbevágjuk, tehát lesz a virágnak 8 szirma. Megfogunk 2 egymás melletti szirmot és egymással ellentétes irányba kifordítjuk őket, tehát a bal oldalit balra, a jobb oldalit pedig jobbra. Ezt megismételjük minden szirommal.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket és lekenjük tojássárgájával. A közepére kevéske szezámmagot szórunk.

Előmelegítjük a sütőt, addig kelnek még a virágok a tepsiben. 180 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. A sütőből kivéve lekenjük tejjel - a szezámmagos résznél óvatosan, mert lepereghetnek, a magok - és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.

Javaslat: a korongok összeillesztésekor érdemes a lisztes oldalt belülre, a párizsi felé tenni. Én egy kis ételest használtam (13 cm széles) a tészta kiszaggatásához, a párizsi méretéhez igazítva.

Ha kisebb szeletek vannak, lehet kisebb tésztákat szaggatni és akkor több virág is lesz. Természetesen használhatunk más fajta felvágottat is.

Tipp: légmentesen elzárva sokáig puha marad.


Zöldfűszeres párizsival sült virág recepthez kapcsolódó receptek

Zöldfűszeres párizsival sült virág

Zöldfűszeres párizsival sült virág

Ez egy dekoratív, sós kelt tésztából készült csemege, amely nem csak a gyerekek kedvence lesz.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés