Zöldségágyon sült csirkeszárnyak

Zöldségágyon sült csirkeszárnyak

Az a jó ebben a fogásban, hogy a köret együtt készül el hússal, így időt takarítunk meg és mindkettő egyszerre lesz tálalható.

3 személyre

  • 50 dkg csirke szárny
  • 1 teáskanál sült csirke fűszersó
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 nagy szem krumpli
  • 4 db nagy csicsóka
  • 2 nagy szál sárgarépa
  • 1 dl víz
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál (házi) ételízesítő
  • 0.5 kávéskanál só
  • 0.5 kávéskanál őrölt bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A húst hideg vízbe áztatjuk, majd megtisztítjuk, lecsepegtetjük róla a vizet és meghintjük a fűszersóval.

A zöldségeket is alaposan megtisztítjuk, megközelítőleg egyforma darabokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk.

Egy közepes tepsit kikenünk egy kevés zsírral, beleszórjuk a hagymakarikákat, a többi zöldséget is.

Meghintjük egy kevés sóval, borssal. Ráfektetjük a fűszeres szárnyakat, meglocsoljuk egy kevés olajjal és az ételízesítős vízzel. Alufóliával lefedjük.

200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol hőlégkeveréssel addig sütjük, míg a hús megpuhul. (Nekem ez most 45 perc volt.) Majd az alufóliát eltávolítva szép pirosra sütjük (Nálam ez most 30 percbe telt.), közben a szaftjával párszor meglocsolgatjuk.

Melegen, azonnal kínáljuk.