Zöldséges-tojásos fasírttekercs recept

Zöldséges-tojásos fasírttekercs
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
2003

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű fasírttekercs egy kicsit másképpen, a hagyományostól eltérő töltelékkel.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Terkercsekhez:

  • 1 kg darált sertéscomb
  • 2 db nagyobb nyers tojás
  • 1 púpos kávéskanál só
  • 1 púpos teáskanál házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
  • 0.5 kávéskanál őrölt bors
  • 10 púpos evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 db kisebb tojás felverve a rudakat lekenni

Töltelékhez:

  • 5 db keményre főtt tojás
  • 1 db nagy szál sárgarépa
  • 10 dkg zöldborsó (nálam saját eltevésű mirelit)
  • 1 db nagyobb kápia paprika
  • 15 dkg trappista sajt

Elkészítés

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A sárgarépát és a pritamin paprikát apró kockára vágjuk, majd a répát a zöldborsóval sós vízben éppen roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsepegni és kihűlni.

A tojásokat apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük.

A húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a zsemlemorzsát és ízesítjük a fűszerekkel.

Alaposan összedolgozzuk. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.

A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket sütőpapíron négyszögletes alakúra, kb. ujjnyi vastagra ellapogatjuk a tepsi hosszához igazítva.

A darabolt tojás felét rászórjuk, majd a paprika, a zöldborsó és a répa felét is. Meghintjük a sajt felével. A tenyerünkkel kicsit megnyomkodjuk a tölteléket.

A sütőpapír segítségével a hosszabbik oldalról kezdve feltekerjük, kicsit megnyomkodva, hogy ne maradjon benne levegő.

A tekercs két végét kicsit az ujjunkkal benyomkodjuk, hogy a töltelék ne jöjjön ki.

Óvatosan a sütőpapíros tepsibe fektetjük. A másik adag hússal is megismételjük a fenti műveletet. A rudak tetejét lekenjük egy kissé felvert tojással. Lefedjük alufóliával.

Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 60 percet sütjük, majd az alufóliát levéve további 20 percet pirítjuk. Ezalatt párszor meglocsolgatjuk a tetejét a kisült szafttal, hogy a rudak teteje ne száradjon ki nagyon.

A sütőből kivéve kiemeljük a léből, hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy éles késsel vékonyra szeleteljük.


Zöldséges-tojásos fasírttekercs recepthez kapcsolódó receptek

Zöldséges-tojásos fasírttekercs

Zöldséges-tojásos fasírttekercs

Egyszerű fasírttekercs egy kicsit másképpen, a hagyományostól eltérő töltelékkel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés