Zöldséges burgonyasaláta recept

Zöldséges burgonyasaláta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1274

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 2 db sárgarépa
  • 2 db kis cukkini
  • 1 db zellerszár
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 db mogyoróhagyma
  • 80 dkg apró szemű burgonya (nem szétfövő)
  • 10 dkg vargánya
  • 1 fej karfiol
  • 1 fej brokkoli

A zöldfűszeres vinaigrette-hez:

  • 1 dl napraforgóolaj
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál zöldfűszer apróra vágva
  • só, bors

Elkészítés

Mossuk meg a burgonyát, és forrásban lévő vízben, 20-25 perc alatt főzzük éppen csak puhára. Öntsük le róla a vizet, hagyjuk, hogy a gőz eltávozzon belőle, majd hámozzuk meg, szeleteljük fel, és tegyük egy tálba.

Közben tisztítsuk meg a karfiolt és a brokkolit. Mossuk meg és szedjük mindkettőt rózsáira. Tisztítsuk meg és szeleteljük fel a sárgarépát. Tisztítsuk meg a cukkinit és a zellerszárat, a cukkinit vágjuk hosszában félbe. Szeleteljük fel mindkettőt. Forrásban lévő vízben kb. 10 perc alatt főzzük ropogósan puhára a karfiolt, a brokkolit és a répát. 5 percnyi főzés után adjuk hozzá a cukkinit és a zellerszárat, és főzzük együtt tovább az egészet. Öntsük le a zöldségekről a főzőlét, jól csöpögtessük le, majd adjuk őket a burgonyához.

Törölgessük tisztára a gombát, és vágjuk mindegyiket négyfelé. Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a mogyoróhagymát. Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben, és fonnyasszuk a mogyoróhagyma felét kb. 3 percig. Adjuk hozzá a gombát, és pároljuk együtt 5 percig. Keverjük a burgonyához.

Az öntethez keverjük össze a balzsamecetet, a mustárt, a sót és a borsot. Fokozatosan adagoljuk hozzá az olajat, majd adjuk hozzá a maradék mogyoróhagymát és a zöldfűszereket is. Öntsük rá a zöldfűszeres vinaigrette-mártást a burgonyás-zöldséges keverékre, és lazán keverjük össze. Letakarva hűtsük be a burgonyasalátát egy órára.

A recept tápértéke:

Adagonként: 455 kcal (1897 kJ), 10 g fehérje, 29 g zsír, 38 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés