Zöldséges csili krémsajttal

Zöldséges csili krémsajttal

Kívül-belül - sajtos leves. Senki ne ijedjen, meg a receptben tényleg van kakaó, hiszen Mexikóban vagyunk, vagy nem?

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • kevés olaj
  • 30 dkg cukkini
  • 15 dkg sárgarépa
  • 1 szál újhagyma + a díszítéshez
  • 1 kiskanál zúzott fokhagyma
  • 2 doboz (425 g-os) csilisbabkonzerv
  • 2 doboz (410 g-os) konzervparadicsom
  • 4 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 kiskanál csilipor
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 1 kiskanál erőspaprikaszósz
  • 0.25 kiskanál szárított oregánó
  • só, bors
  • 11 dkg snidlinges krémsajt
  • 2 evőkanál tej
  • 6 dkg reszelt cheddar sajt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az olajat közepes lángon felhevítjük, beletesszük a felaprított cukkinit, répát, újhagymát és a zúzott fokhagymát, és 2 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a csilis babot, a paradicsomot, a ketchupot, a kakaóport, a csiliport, a köményt, a paprikát és az oregánót. Az egészet összeforraljuk, majd lejjebb vesszük a lángot, és folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön kb. 45 percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A krémsajtot és a tejet simára keverjük, majd hozzáadjuk a cheddar sajtot. Tálaláskor a csilit tányérokba merjük, ráteszünk egy adag krémsajtos szószt, és ízlés szerint újhagymával díszítjük.