Zöldséges csirkeragu recept

Zöldséges csirkeragu
3 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
4230

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Könnyű vacsora a hétköznap estékre, amikor minél gyorsabban szeretnénk valami finomat készíteni. Még azzal is megspórolhatunk egy kis időt és fáradságot, ha a bevásárlóközpontokban készen kapható, megmosott és feldarabolt répát és brokkolit használunk ennek az ízletes ragunak az elkészítéséhez.

4 személyre

  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 45 dkg kis kockákra vágott bőr nélküli csirkemellfilé
  • 1 db felaprított, kis vöröshagyma
  • 22.5 dkg csiperkegomba
  • 1 db babérlevél
  • 2 szál friss vagy 1/2 kiskanál szárított kakukkfű
  • 3 szál friss vagy 1/2 kiskanál szárított tárkony (elhagyható)
  • 1 kis citrom vagy 1/2 nagy citrom reszelt héja
  • 1.25 dl száraz sherry
  • 3 dl forrásban lévő víz
  • 22.5 dkg bébirépa
  • 22.5 dkg brokkolirózsa
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 3 evőkanál felaprított petrezselyemzöld
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

Egy nagy, fedeles serpenyőben felhevítjük az olajat. Beletesszük a csirkét, és erős lángon, állandó keverés mellett néhány percig pirítjuk. Közepesre mérsékeljük a lángot. A hagymát, a gombát, a babérlevelet, a kakukkfüvet, a tárkonyt és a citromhéjat a serpenyőbe tesszük, majd az egészet összekeverjük.

Amikor a hagyma és a gomba fonnyadni kezd, beleöntjük a sherryt és a forrásban lévő vizet. Hozzáadjuk a bébirépát, megborsozzuk, és jól összekeverjük. Felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, lefedjük az edényt, és 5 percig főni hagyjuk az ételt.

Beledobjuk a brokkolit. Nagyobbra állítjuk a lángot, lefedjük a serpenyőt, és addig főzzük, amíg a csirke megpuhul és a zöldségek éppen csak puhára főnek. Kivesszük a raguból a babérlevelet és a fűszernövényeket.

A kukoricakeményítőt a hideg vízzel pépesre keverjük, ésaz ételhez adjuk. Állandó keverés mellett, 2 percig csendesen főzzük, amíg a leve besűrűsödik és csomómentes lesz. Beleszórjuk a petrezselymet, elkeverjük, majd tálaljuk.

Tipp:

Tejszínes-gombás csirkeragu: A csiperkegomba mennyiségét 35 dkg-ra növeljük, és kihagyjuk a brokkolit. A 2. lépésben 5 perccel tovább főzzük. Miután besűrítettük a kukoricakeményítővel, belekeverünk 4 evőkanálnyi zsírszegény tejszínt, és néhány másodpercig csendesen forraljuk. A patisszon is jól illik ehhez a raguhoz. Egy 22,5 dkg-os patisszont keresztben félbe vágunk. A brokkolival együtt a serpenyőbe tesszük. Akkor kész, ha a húsa puha, de még kissé ropogós. A sűrítéshez a kukoricakeményítő helyett zablisztet is használhatunk.

Miért egészséges?

Ebben a receptben a hús arányát némileg csökkentettük, s a zöldségekét növeltük. Ha barna rizzsel tálaljuk, a fontos élelmiszercsoportok szempontjából még kiegyensúlyozottabb fogást kapunk (főleg, ha utána friss gyümölcs is következik).

A recept tápértéke:

Energia 273 kcal, zsír 8 g (ebből telített 1,5 g), fehérje 31 g, szénhidrát 13 g, nátrium 100 mg (só 0,25 g), élelmi rost 4 g., Hasznos káliumforrás (900 mg)


Zöldséges csirkeragu

Zöldséges csirkeragu

Könnyű vacsora a hétköznap estékre, amikor minél gyorsabban szeretnénk valami finomat készíteni. Még azzal is megspórolhatunk egy kis időt és fáradságot, ha a bevásárlóközpontokban…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Zöldséges csirkeragu recepthez

SamGabor - 2016. június 01.
Köszönöm a receptet! Nagyon ízlett, én a tárkonyt kihagytam, illetve a csirkét elősütöttem egy halogén sütőben