Zöldséges fasírt recept

Zöldséges fasírt
2.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

140 perc

Megnézték:
1422

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Felvidított fasírt színes zöldségekkel!

6 személyre

  • 2 db cukkini
  • 2 db piros kaliforniai vagy kápiapaprika
  • 1 db lila hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál friss rozmaring
  • só, frissen őrölt bors
  • 70 dkg darált marhahús
  • 12 dkg mozzarella
  • 6 dkg durvább zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál csíkokra vágott bazsalikom
  • 1 evőkanál friss majoránna
  • 2 dl ketchup
  • 2 db tojás
  • 0.3 dl száraz vörösbor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 210 °C-ra. A felkockázott cukkinit és paprikát összekeverjük a durvára vágott hagymával, majd összeforgatjuk az olívaolajjal és 1 evőkanál rozmaringgal.

Egy tepsibe rendezzük, majd sózzuk, borsozzuk, és 25 perc alatt puhára sütjük. A sütőből kivéve félretesszük hűlni.

A sütő hőmérsékletét 180 °C-ra csökkentjük. A húst összedolgozzuk a durvára reszelt mozzarellával, a zsemlemorzsával, a bazsalikommal, a majoránnával, másfél kiskanál sóval, másfél kiskanál frissen őrölt borssal, a maradék rozmaringgal és a sült zöldség felével.

A ketchup felét összekeverjük a tojással és a borral, hozzákeverjük a húsos masszához, majd egy kenyérsütő formába kanalazzuk, és elsimítjuk a tetejét.

Megkenjük a maradék ketchuppal, majd 70 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve 20 percig állni hagyjuk.

A maradék zöldséget egy serpenyőben átmelegítjük, és tálaláskor a szeletekre vágott húskenyérre kanalazzuk.


Zöldséges fasírt recepthez kapcsolódó receptek

Zöldséges fasírt

Zöldséges fasírt

Felvidított fasírt színes zöldségekkel!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés