Zöldséges gombatokány tésztával recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Ez a tokány most gombával és zöldségekkel készült, de felveszi a versenyt a húsos változattal is.
- 1 doboz gomba (konzerv csiperke)
- 2 db sárgarépa
- 2 db paszternák
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2.5 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 1.5 dl víz
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- kakukkfű
- 20 dkg szélesmetélt (tagliatelle)
Elkészítés
A zöldségeket vágjuk fel ízlés szerint. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A konzerv gombát öntsük egy szűrőbe és csepegtessük alaposan le.
Az olívaolajat és a margarint hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és kezdjük el üvegesre párolni.
Amikor már kellően megpárolódott adjuk hozzá a fokhagymát, majd rögtön a feldarabolt zöldségeket is. Pár percig kevergetve pároljuk, majd öntsük fel a vízzel, és ízlés szerint fűszerezzük.
Főzzük roppanósra a zöldségeket, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett gombát, és főzzük még pár percig.
A tejfölt keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett öntsük a párolt zöldségekhez. Forraljuk ki, majd a hőfokot mérsékelve főzzük addig, hogy kellően besűrűsödjön.
Közben enyhén sós vízbe főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le. Ezután locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és kevergetve melegítsük össze.
Tálaláskor a tésztát szedjük tányérra, majd kanalazzuk rá az elkészült szaftos ragut.