Zöldséges hús csirkemellel

Zöldséges hús csirkemellel

Önmagában is laktató étel. Csirkemell zöldségekkel

4 személyre

  • 1 szál póréhagyma
  • 2 db nagyobb répa
  • 2 db közepes karalábé
  • 2 db paradicsom
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 1 db egész csirkemell kicsontozva
  • bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A zöldségeket (póré, répa, karalábé) megpucoljuk, aprítógépben durvára daraboljuk. 2 evőkanál olívaolajon megpirítjuk és egy sütőedénybe öntjük. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, 4-5 percig állni hagyjuk. 1 evőkanál olívaolajon mindkét oldalát ropogósra pirítjuk, majd a párolt zöldségekre rendezzük úgy, hogy nagyjából befedje a zöldségeket.

A paradicsomot felkarikázzuk, a húsra fektetjük. Megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, majd a sütőben rápirítjuk a sajtot a tetejére. Akinek ez így karcsú, krumplipürével vagy rizzsel tálalhatja.