Zöldséges kellevél kéksajtos kabátban recept

Zöldséges kellevél kéksajtos kabátban
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
566

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Köretnek készítettem a vasárnapi ebédhez, de sült hús vagy halszelet híján önálló étekként is megállja a helyét.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 4 db kelkáposzta levél
  • 8 dkg rizs
  • 1 db erőleves kocka
  • 1 tk házi zsír
  • 5 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg zöldborsószem
  • 0.5 db kicsi cukkini
  • 3 szál újhagyma zölddel együtt
  • 0.5 csomag petrezselyemzöldje
  • 1 ek frissen vágott snidling
  • őrölt színes bors
  • 4 vékony szelet trappista sajt
  • 8 dkg kéksajt
  • 1 csipetnyi csipetnyi só

Elkészítés

Előző nap a zöldséglevesben roppanósra főzzük a kelleveleket, jeges vízben lehűtjük, lecsepegtetjük, a hűtőben letakarva másnapra félretesszük. A cukkinit héjastól 2 cm-es julienne-re vágjuk. A rizst megmossuk, 1,2 dl forró vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a fele zsírt és a kettévágott leveskocka egyik felét, majd lefedjük. Amint felforrt, kis lángra vesszük, beleszórjuk a zöldborsót. Pergősre főzzük, közben villával néha megkeverjük. A maradék zsírt serpenyőbe tesszük, megpirítjuk benne az apróra vágott sonkát, hozzáadjuk a zöldhagymakarikákat. A cukkinit pár perc alatt roppanósra pároljuk, majd a borsós rizshez szórjuk, meghintjük snidlinggel, vágott petrezselyemmel, borssal, majd a kellevelekbe töltjük és hengerré formázzuk. Lapos sütőtálba helyezzük, sajtszeletekkel beborítjuk és rámorzsoljuk a kéksajtot. Pár percig grillezzük, amíg pirulósan ráolvad a sajt.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


További Szezon kategóriák

Zöldséges kellevél kéksajtos kabátban

Zöldséges kellevél kéksajtos kabátban

Köretnek készítettem a vasárnapi ebédhez, de sült hús vagy halszelet híján önálló étekként is megállja a helyét.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés