Zöldséges palacsinta recept

Zöldséges palacsinta
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
806

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Olyankor tervezzük be ebédre vagy vacsorára, amikor az előző nap sütött, édes töltelékes palacsintából megmarad pár darab üresen. Így másnap könnyedén, rövid idő alatt elkészül a zöldséggel töltött, szaftos, sós palacsinta. Amíg átsül a sütőben, egyéb munkával foglalkozhatunk.

3 személyre

  • 8 db készre sütött palacsinta

Töltelékhez:

  • 1 evőkanál házi zsír vagy füstölt szalonna - sonka kisütött zsírja
  • 2 db felkockázott nagy vöröshagyma
  • kerti zöldségek durvára reszelve (pl. 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1/2 zellergumó, ½ kg cukkini, 20 dkg sütni való tök)
  • 1 db nagy főtt burgonya
  • 2 gerezd átnyomott fokhagyma
  • 0.5 dl tejszín
  • 1 evőkanál étkezési kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál mediterrán fűszerkeverék
  • kevés só

Öntet:

  • 1 dl forró húslevesben feloldott 4 db pörköltszaft kocka
  • 1.5 dl aludttej
  • 1.5 dl tejföl
  • bors
  • majoránna
  • kevés só

Tetejére:

  • 3 dkg parmezán sajtreszelék
  • 6 db sajtlapka
  • 2 csipetnyi chili pehely

Friss zöld fűszerek:

  • 1 teáskanál snidling
  • 2 csipetnyi kakukkfű levélke
  • 2 csipetnyi rozmaring levélke apróra vágva

Elkészítés

Felforrósítjuk a wokot, beleszórjuk a hagymát és a vegyes zöldségreszeléket, hozzáadjuk a zsírt. Kevergetve pillanatok alatt ropogósra, ressre sütjük az egészet, a vége felé a fokhagymát és az apró kockára vágott főtt burgonyát is beletesszük. Fél deci tejszínben elkeverjük a keményítőt, a fűszert, a sót, és besűrítjük a zöldséget. Pillanatok alatt átforraljuk, majd az egészet darabosra törjük vagy turmixoljuk. Ezt a tölteléket ízlés szerint még tovább fűszerezhetjük.

A sűrű péppel megtöltjük, majd feltekerjük a palacsintákat, sütőtálba sorakoztatjuk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, ráöntjük a palacsintára. Ráreszeljük a parmezánt, 180 fokos sütőbe toljuk, 15 perc alatt átsütjük. Ezután kivesszük a tálat, beborítjuk a sajtlapokkal, megszórjuk chili pehellyel, rozmaring bóbitákat tűzdelünk bele, rászórjuk a friss zöld fűszerek felét, még 10 percre visszatesszük a forró sütőbe, hogy rápiruljon a sajtlap is. Tálaláskor a maradék fűszerrel, chilipehellyel illatosítjuk. Forrón és hidegen egyaránt finom.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fotózta: Nyersné Vajda Márta


Zöldséges palacsinta recepthez kapcsolódó receptek

Zöldséges palacsinta

Zöldséges palacsinta

Olyankor tervezzük be ebédre vagy vacsorára, amikor az előző nap sütött, édes töltelékes palacsintából megmarad pár darab üresen. Így másnap könnyedén, rövid idő alatt elkészül a zöldséggel töltött, szaftos, sós palacsinta. Amíg…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés