Zöldséges pogácsák recept

Zöldséges pogácsák

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1559

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 4 evőkanál liszt
  • 2 tojássárgája
  • 0.5 zellergumó (kb. 20 dkg)
  • 2 db (kb. 20 dkg)
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 30 dkg burgonya (nem szétfövő)
  • 2 evőkanál tejföl só bors frissen reszelt szerecsendió
  • 0 1-1 evőkanál kapor és petrezselyem apróra vágva

A koriandermártáshoz

  • 0 1-2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva
  • 1 kiskanál őrölt koriander
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 kiskanál korianderzöld apróra vágva
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 db babérlevél
  • 0.75 dl habtejszín
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1.25 dl tej

Elkészítés

A koriandermártáshoz tisztítsuk meg a hagymát, és vágjuk negyedekre. Egy kis lábosban forraljuk fel a tejet a hagymával és a babérlevéllel. Vegyük le a tűzhelyről, és hagyjuk lefedve kb. 10 percig állni. Szűrjük át, tegyük félre.

Forrósítsuk fel a vajat egy lábosban. Adjuk hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsuk meg, majd öntsük hozzá fokozatosan az átszűrt tejet. Keverjük bele a tejfölt ésa tejszínt, forraljuk fel, sűrítsük be. Vegyük le a mártásta tűzhelyről. Keverjük bele az őrölt koriandert. Ízesítsüksóval, borssal, és tálalásig tartsuk melegen. A korianderzöldet és a petrezselymet csak ekkor keverjük hozzá.

Hámozzuk meg a burgonyát, a zellert és a répát. Reszeljük őket durvára, majd nyomkodjuk szárazra konyhai papírtörlővel, majd tegyük őket egy tálba. Adjuk hozzá a lisztet, a tojássárgáját és a tejfölt, majd keverjük az egészet jól össze. Fűszerezzük kiadósan sóval, borssal, szerecsendióval, végül keverjük hozzá a kaprot és a petrezselymet.

Egy serpenyőben forrósítsunk fel 1 evőkanál olajat. Tegyünk bele egyenként négy evőkanálnyit a keverékből. Nyomkodjuk laposra a pogácsákat, és süssük őket mindkét oldalukon aranysárgára kb. 4 perc alatt. Vegyük ki őket az olajból, és hagyjuk konyhai papírtörlőn jól lecsöpögni. Tartsuk melegen. Forrósítsuk fel a maradék olajat a serpenyőben, és tegyünk bele a masszából újabb 4 kanálnyit, majd ezeket a pogácsákat is süssük meg. Forrón tálaljuk, kínáljuk mellé a koriandermártást.

Tipp:

A recept tápértéke:

Adagonként: 310 kcal (1293 kJ), 8 g fehérje,19 g zsír, 27 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés