Zöldséges pulykaleves recept

Zöldséges pulykaleves
5 24

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
sütökfőzök

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1923

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gazdag, laktató leves, akár az ünnepi asztalra is.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 80 dkg pulykahús
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 liter forró víz
  • 1 teáskanál só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor zeller zöld
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db karalábé
  • 15 dkg zöldbab
  • 15 dkg borsó
  • 15 dkg karfiol
  • 1 maroknyi turbolya
  • 1 késhegynyi fehér bors
  • 1 teáskanál szójaszósz (el is hagyható)

Elkészítés

A húst megmossuk, leszárítjuk és forró olajon mindkét oldalát átsütjük. Ráöntjük a forró vizet, megsózzuk és felforraljuk. A hagymát megtisztítjuk, a petrezselymet, a zellert megmossuk, és a leveshez adjuk. A húst egy órán keresztül főzzük. Az első 30 percben a habját folyamatosan leszedjük. A fazekat úgy fedjük le, hogy egy kis résen át a gőz eltávozhasson. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. A karalábét megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk.

A húst, a hagymát és a petrezselyemzöldet kivesszük a levesből. A levet átszűrjük. Az előkészített zöldségeket a zöldborsóval, a megmosott, rózsáira szedett karfiollal és a felvágott zöldbabbal együtt beletesszük a leszűrt levesbe, és 15 percig főzzük. A főtt húst feldaraboljuk, és visszatesszük a levesbe. A turbolyát megmossuk,és apróra vágjuk. A kész levest sóval, borssal, szójaszósszal ízesítve, turbolyával meghintve tálaljuk.


Zöldséges pulykaleves recepthez kapcsolódó receptek

Zöldséges pulykaleves

Zöldséges pulykaleves

Gazdag, laktató leves, akár az ünnepi asztalra is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés