Zöldséges rizssaláta

Zöldséges rizssaláta

Rizssaláta zöldségekkel recept - köretként is, egytálételként is megállja a helyét.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg rizs
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg cukorborsó
  • 10 dkg zöldbab
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 db citrom héja és leve
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 dl étolaj
  • 3 db paradicsom
  • 1 db mogyoróhagyma
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A rizst forró vízben puhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.

A borsót, a cukorborsót és a zöldbabot forró sós vízben 5-6 percig főzzük, majd leöblítjük.

A tojást a mustárral, a citromhéjjal, a citromlével és a kétféle olajjal botmixer segítségével majonéz állagúra keverjük.

Ezután összeforgatjuk a rizzsel, a zöldségekkel, a felkockázott paradicsommal és a karikára vágott mogyoróhagymával, majd sózzuk, borsozzuk, és tálalás előtt 1-2 órára behűtjük.