Zöldséges tagliatelle parmezánszósszal recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
Hús? Nincs! Nem is kell!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 40 dkg tagliatelle (vagy fettuccine)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 0.5 db cukkini
- só, bors
- 20 dkg zöldbab
- 2 kiskanál reszelt citromhéj
- 10 dkg reszelt parmezán + a tálaláshoz
- 1 dl tejszín
- 2.5 evőkanál citromlé
Elkészítés
A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd a főzőléből kb. 1 dl-t félretéve leszűrjük.
Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre
vágott hagymát és a hosszában vékony szeletekre vágott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, és 6-8 percig pároljuk, míg a cukkini meg nem puhul.
Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot és a citromhéjat, 2 percig főzzük, majd az egészet összeforgatjuk a tésztával.
Hozzáadjuk a parmezánt, a tejszínt, a citromlét és a
félretett főzőlét, közepes lángon összemelegítjük, majd
ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és parmezánforgáccsal
megszórva tálaljuk.
Zöldséges tagliatelle parmezánszósszal recepthez kapcsolódó receptek
Zöldséges tagliatelle parmezánszósszal
Hús? Nincs! Nem is kell!