Zöldséges tagliatelle parmezánszósszal recept

Zöldséges tagliatelle parmezánszósszal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1975

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hús? Nincs! Nem is kell!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg tagliatelle (vagy fettuccine)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 db cukkini
  • só, bors
  • 20 dkg zöldbab
  • 2 kiskanál reszelt citromhéj
  • 10 dkg reszelt parmezán + a tálaláshoz
  • 1 dl tejszín
  • 2.5 evőkanál citromlé

Elkészítés

A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd a főzőléből kb. 1 dl-t félretéve leszűrjük.

Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre

vágott hagymát és a hosszában vékony szeletekre vágott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, és 6-8 percig pároljuk, míg a cukkini meg nem puhul.

Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot és a citromhéjat, 2 percig főzzük, majd az egészet összeforgatjuk a tésztával.

Hozzáadjuk a parmezánt, a tejszínt, a citromlét és a

félretett főzőlét, közepes lángon összemelegítjük, majd

ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és parmezánforgáccsal

megszórva tálaljuk.


Zöldséges tagliatelle parmezánszósszal recepthez kapcsolódó receptek

Zöldséges tagliatelle parmezánszósszal

Zöldséges tagliatelle parmezánszósszal

Hús? Nincs! Nem is kell!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés