Zöldséges tagliatelle parmezánszósszal

Zöldséges tagliatelle parmezánszósszal

Hús? Nincs! Nem is kell!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg tagliatelle (vagy fettuccine)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 db cukkini
  • só, bors
  • 20 dkg zöldbab
  • 2 kiskanál reszelt citromhéj
  • 10 dkg reszelt parmezán + a tálaláshoz
  • 1 dl tejszín
  • 2.5 evőkanál citromlé
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd a főzőléből kb. 1 dl-t félretéve leszűrjük.

Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre

vágott hagymát és a hosszában vékony szeletekre vágott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, és 6-8 percig pároljuk, míg a cukkini meg nem puhul.

Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot és a citromhéjat, 2 percig főzzük, majd az egészet összeforgatjuk a tésztával.

Hozzáadjuk a parmezánt, a tejszínt, a citromlét és a

félretett főzőlét, közepes lángon összemelegítjük, majd

ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és parmezánforgáccsal

megszórva tálaljuk.