Zöldséges tejszínes halleves recept

Zöldséges tejszínes halleves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1496

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Finom halleves sok zöldséggel.

2 személyre

  • 40 dkg afrikai harcsafilé
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db krumpli
  • 3 szál zeller zöld
  • 1 db zöldségleveskocka
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 2 dl tejszín
  • 1.5 lietr víz
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

A harcsafilét vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A krumplit és a sárgarépát vágjuk fel vékonyra. A vöröshagymát, és a fokhagymát vágjuk fel apróra.

Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el a vöröshagymát üvegesre párolni. Amikor már üveges, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt sárgarépát és a krumplit. Keverjük alaposan össze, majd kevergetve pároljuk pár percig. Ezután ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal, és szerecsendióval, majd keverjük össze, és öntsük fel a vízzel. Tegyük bele a zeller zöldet, a leveskockát, sózzuk, és szép lassan főzzük félpuhára.

Amikor a zöldségek félpuhára főttek, adjuk hozzá a feldarabolt halat, és ízlés szerint citromlevet, majd pár perc alatt főzzük puhára. (közben ha szükséges akkor fűszerezzünk utána)

Amikor a leves készre főtt, óvatos kevergetés mellett csorgassuk bele a tejszínt, majd 1-2 perc alatt forraljuk ki.

Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd merjük a levest tányérokba, és úgy kínáljuk.


Zöldséges tejszínes halleves recepthez kapcsolódó receptek

Zöldséges tejszínes halleves

Zöldséges tejszínes halleves

Finom halleves sok zöldséggel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés