Zöldséges tyúkhúsleves recept

Zöldséges tyúkhúsleves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

140 perc

Megnézték:
2104

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A tyúkhúsleves kiváló alap tápláló levesek készítéséhez - például zöldségek, rizs vagy metélt tészta hozzáadásával.

15 személyre

  • 1 db nagy tyúk kb. 2 kg
  • 1 adag leveszöldség
  • 1 fej karfiol
  • 50 dkg spárga
  • 5 l víz
  • 1 kiskanál só

Elkészítés

Mossuk meg a tyúkot. Tisztítsuk meg a leveszöldséget, és vágjuk szeletekre. Mossuk meg a karfiolt, szedjük rózsáira, és a torzsa puhább belső részét vágjuk apró darabokra. Ez utóbbi háromnegyedét tegyük félre. Vágjuk le a spárga végeit, hámozzuk le, mossuk meg, vágjuk darabokra. Háromnegyed részét rakjuk félre.

Tegyük fazékba a tyúkot és a zöldségeket. Öntsük fel vízzel, és sózzuk meg. Közepes lángon forraljuk fel, szedjük le a habját, majd főzzük csendesen, alacsony hőfokon két óra hosszat.

Közben a félretett karfiolt és spárgát külön-külön főzzük sós vízben, közepes hőfokon 20 percig.

Vegyük ki a tyúkot, és szitán vagy vékony konyharuhán keresztül szűrjük le a levest. Ezután adjuk hozzá a spárgát és a karfiolt. Előmelegített levesestálban tálaljuk.

Tipp:

A főzőláda nagy könnyebbség volt Nagymama számára. Reggel csak gyorsan elkészített és felforralt egy egyszerű levest vagy tejberizst. Ezután betette a főzőládába, ahol az étel tovább készült. Nagymama így nyugodtan foglalkozhatott egyéb teendőivel, például a nagymosással. Ebédidőben aztán kivette az ételt a ládából.


Zöldséges tyúkhúsleves recepthez kapcsolódó receptek

Zöldséges tyúkhúsleves

Zöldséges tyúkhúsleves

A tyúkhúsleves kiváló alap tápláló levesek készítéséhez - például zöldségek, rizs vagy metélt tészta hozzáadásával.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés