Zöldségkrokett ropogós zabpehely bundában recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Készítsünk nagyobb adag levest sok zöldséggel, hogy jusson a krokettbe is. A kimaradt levet alaplének fagyasszuk le.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 80 dkg levesben főtt zöldség karfiollal vegyesen vagy nyers zöldségként kevés vajon megpárolva
- 3 db tojás
- 3 db zsemle
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 1 mokkáskanál szerecsendió
- 1 mokkáskanál chilipor vagy csípős paprikakrém
- 10 dkg bio zabpehely
- sütéshez étolaj
Elkészítés
A tojásokat elkeverjük az ételízesítővel, beletépkedjük a zsemléket, átnyomkodjuk, pár percig állni hagyjuk, hogy megpuhuljanak. A főtt vagy párolt zöldséget áttörjük. A tojásos zsemléket szétnyomkodjuk, a zöldséghez adjuk, fűszerezzük.
Olajos kézzel ujjnyi, duci kroketteket formálunk, meghempergetjük a zabpehelyben. Kevés olajban 5 perc alatt ropogósra sütjük, közben megfordítjuk. Főzelékkel vagy dresszinges zöldsalátával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta
Zöldségkrokett ropogós zabpehely bundában recepthez kapcsolódó receptek
Zöldségkrokett ropogós zabpehely bundában
Készítsünk nagyobb adag levest sok zöldséggel, hogy jusson a krokettbe is. A kimaradt levet alaplének fagyasszuk le.