Zöldségkrokett ropogós zabpehely bundában

Zöldségkrokett ropogós zabpehely bundában

Készítsünk nagyobb adag levest sok zöldséggel, hogy jusson a krokettbe is. A kimaradt levet alaplének fagyasszuk le.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 80 dkg levesben főtt zöldség karfiollal vegyesen vagy nyers zöldségként kevés vajon megpárolva
  • 3 db tojás
  • 3 db zsemle
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • 1 mokkáskanál chilipor vagy csípős paprikakrém
  • 10 dkg bio zabpehely
  • sütéshez étolaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tojásokat elkeverjük az ételízesítővel, beletépkedjük a zsemléket, átnyomkodjuk, pár percig állni hagyjuk, hogy megpuhuljanak. A főtt vagy párolt zöldséget áttörjük. A tojásos zsemléket szétnyomkodjuk, a zöldséghez adjuk, fűszerezzük.

Olajos kézzel ujjnyi, duci kroketteket formálunk, meghempergetjük a zabpehelyben. Kevés olajban 5 perc alatt ropogósra sütjük, közben megfordítjuk. Főzelékkel vagy dresszinges zöldsalátával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta