Zöldségleves recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Ez a leves nálunk úgynevezett ments-leves, amikor gyorsan forrót, de nem zacskós boltit akarunk bekanalazni.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 3 db sárgarépa
- 1 kicsi fej karfiol
- 0.5 db karalábé
- 0.25 db zeller
- 1 db pasztinák
- 2 marék zöldborsó
- 1 db vöröshagyma
- 2 csipet kurkuma
- 2 evőkanál étolaj vagy olvasztott baromfi zsír
- só
- 2 csipetnyi citrombors
- pár szál friss korianderzöld
Elkészítés
Apróra vágjuk a hagymát, julienne-re szeljük a répát, karalábét, zellert, pasztinákot. A forró zsiradékon megfuttatjuk a hagymát, a karfiolrózsák kivételével hozzáadjuk a zöldséget, kurkumát. 5 percig fedő alatt pároljuk, párszor megkeverjük. Forró vízzel felöntjük, sózzuk, forrás után lefedve, lassú hőn 10 percig főzzük, majd beletesszük a karfiolt is. Akkor kész, amikor a villa könnyedén belemegy a rózsába, de még nem esik szét.
Korianderlevélkével, őrölt citromborssal megszórva, forrón tálaljuk. A tányérba tett krutonnal, pirított levesgolyókkal, főtt levestésztával is gazdagíthatja az, aki úgy kívánja. Krémlevesnek tálalva botmixerrel pürésítsük, kevés tejszínnel bársonyítva. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta