Zöldségleves recept

Zöldségleves
4 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
3051

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a leves nálunk úgynevezett ments-leves, amikor gyorsan forrót, de nem zacskós boltit akarunk bekanalazni.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 db sárgarépa
  • 1 kicsi fej karfiol
  • 0.5 db karalábé
  • 0.25 db zeller
  • 1 db pasztinák
  • 2 marék zöldborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 csipet kurkuma
  • 2 evőkanál étolaj vagy olvasztott baromfi zsír
  • 2 csipetnyi citrombors
  • pár szál friss korianderzöld

Elkészítés

Apróra vágjuk a hagymát, julienne-re szeljük a répát, karalábét, zellert, pasztinákot. A forró zsiradékon megfuttatjuk a hagymát, a karfiolrózsák kivételével hozzáadjuk a zöldséget, kurkumát. 5 percig fedő alatt pároljuk, párszor megkeverjük. Forró vízzel felöntjük, sózzuk, forrás után lefedve, lassú hőn 10 percig főzzük, majd beletesszük a karfiolt is. Akkor kész, amikor a villa könnyedén belemegy a rózsába, de még nem esik szét.

Korianderlevélkével, őrölt citromborssal megszórva, forrón tálaljuk. A tányérba tett krutonnal, pirított levesgolyókkal, főtt levestésztával is gazdagíthatja az, aki úgy kívánja. Krémlevesnek tálalva botmixerrel pürésítsük, kevés tejszínnel bársonyítva. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Zöldségleves recepthez kapcsolódó receptek

Zöldségleves

Zöldségleves

Ez a leves nálunk úgynevezett ments-leves, amikor gyorsan forrót, de nem zacskós boltit akarunk bekanalazni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés