Zöldségleves baconnel és ricottagombóccal recept

Zöldségleves baconnel és ricottagombóccal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
1487

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A gombócevolúció csúcsa - ricottából!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet bacon
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db zellerszár
  • 20 dkg fehérbab
  • 7 dl paradicsomszósz
  • 5 dl víz
  • 1.5 liter csirkealaplé
  • frissen őrölt fekete bors

A gombóchoz:

  • 25 dkg ricotta
  • 4 dkg reszelt parmezán
  • 2 kiskanál friss majoránna
  • 1 db tojás
  • 7.5 dkg liszt

Elkészítés

A gombóchoz alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat, a tésztát két részre osztjuk, majd belisztezett felületen két darab 2 cm átmérőjű hengert formázunk belőle, és letakarva félretesszük.

Az olajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát és az apróra vágott bacont, répát és zellert, és a zöldségeket kb. 10 perc alatt puhára főzzük.

Hozzáadjuk a beáztatott babot, a paradicsomszószt és a vizet, majd 1 l alaplét is, és kb. 1 órán át főzzük, míg a bab meg nem puhul.

Ekkor hozzáöntjük a maradék alaplét, majd a ricottás tésztából kb. 2 cm-es darabokat vágunk bele, és fedő alatt 10 percig főzzük, míg a gombócok meg nem főnek. Frissen őrölt fekete borssal tálaljuk.


Zöldségleves baconnel és ricottagombóccal recepthez kapcsolódó receptek

Zöldségleves baconnel és ricottagombóccal

Zöldségleves baconnel és ricottagombóccal

A gombócevolúció csúcsa - ricottából!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés