Zöldségleves tigrisrákkal recept

Zöldségleves tigrisrákkal
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
404

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Könnyű egészséges leves, és elérhető áron kapni rákot 3-szor lehet belőle különböző ételt főzni.

4 személyre

  • 0.5 db közepes szár halványító zeller
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 30 dkg burgonya
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 20 dkg tigrisrák (előfőzött kb 15 db)
  • 1 kávéskanál só
  • bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db leveskocka
  • 1 dl fehérbor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1.5 liter víz

Elkészítés

A rákokat megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát apróra vágjuk. Egy fazékban olajat hevítünk, és a hagymát megpároljuk, a fokhagymát is belevágjuk. Sózzuk, borsozzuk.

A szárzeller felét felaprítjuk, a sárgarépát felkockázzuk és a burgonyát is.

A hagymára dobjuk a zöldségeket is és jól elkeverjük, majd lisztet teszünk bele, kicsit pirítjuk a zöldségekkel együtt, és felöntjük vízzel. Amikor felforr, beledobjuk a leveskockát és az aprított petrezselymet.

Amikor már majdnem kész a leves, akkor tesszük bele a rákokat és a bort, meg a citromlevet. 1 ek szójaszószt is keverünk hozzá.

5 percet főzzük, és már tálalhatjuk is.


Zöldségleves tigrisrákkal recepthez kapcsolódó receptek

Zöldségleves tigrisrákkal

Zöldségleves tigrisrákkal

Könnyű egészséges leves, és elérhető áron kapni rákot 3-szor lehet belőle különböző ételt főzni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés