Zöldségsaláta recept

Zöldségsaláta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
380

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű, és gyorsan elkészíthető saláta. Főként tavasszal, friss zöldségekkel nagyon finom.

2 személyre

  • sárgarépa
  • paszternák
  • zöldborsó
  • csemege kukorica

Öntethez:

  • balzsamecet
  • olívaolaj
  • méz
  • csípős-magos mustár
  • csipet só
  • pici víz

Elkészítés

A sárgarépát és a paszternákot megtisztítjuk, majd vékonyan felkarikázzuk.

A zöldborsót és a kukoricát kivesszük a fagyasztóból és hagyjuk, hogy maguktól kiengedjenek.

Minden hozzávaló zöldséget enyhén sós vízben félpuhára főzünk, majd leszűrünk és teljesen kihűtjük.(ez kb. minden zöldségnél 2-3 perc)

Az öntethez valókat egy tálba kell önteni, majd jó alaposan összekeverni. Ízlés szerint lehet édesebbre, ecetesebbre készíteni.

Végül a teljesen kihűlt zöldségeket leöntjük az öntettel, majd kézzel óvatosan összeforgatjuk. Rövid ideig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. (közben többször óvatosan összekeverjük)

Tálaláskor tányérra tesszük, majd a tetejét még olívaolajjal kicsit meglocsoljuk.


Zöldségsaláta recepthez kapcsolódó receptek

Zöldségsaláta

Zöldségsaláta

Egyszerű, és gyorsan elkészíthető saláta. Főként tavasszal, friss zöldségekkel nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés