Zsályás-póréhagymás rizottó recept

Zsályás-póréhagymás rizottó

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1465

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nevében férfias - ízében lágy. Póréhagymás rizottó.

1 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db póréhagyma
  • 4 db zályalevél
  • 8.5 dkg rizottórizs
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl zöldségalaplé
  • 2 szelet bacon
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • bors

Elkészítés

Felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a karikára vágott pórét és a zsályát, és 2 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a rizst, alaposan elkeverjük, majd felöntjük a borral és az alaplével, felforraljuk, és fedő alatt, kis

lángon puhára főzzük (10-12 perc). Közben megpirítjuk a bacont.

Amikor a rizs megpuhult, a tűzről levéve hozzákeverjük

a parmezánt, megborsozzuk, és a baconnel a tetején tálaljuk.


Zsályás-póréhagymás rizottó recepthez kapcsolódó receptek

Zsályás-póréhagymás rizottó

Zsályás-póréhagymás rizottó

Nevében férfias - ízében lágy. Póréhagymás rizottó.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés