Zsályás-sajtos gnocchi recept

Zsályás-sajtos gnocchi

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

130 perc

Megnézték:
3257

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Illatgolyók - puhák, illatosak, aromásak!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 80 dkg burgonya
  • 4 dkg reszelt parmezán + a tálaláshoz
  • 10 dkg liszt
  • frissen őrölt bors
  • 2 db tojássárgája
  • 4 dkg vaj + a sütőedénybe
  • 10 db zsályalevél
  • 20 dkg lágy sajt (taleggio)

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A krumplit héjában addig sütjük, míg meg nem puhul, a héja pedig ropogós nem lesz (kb. 1 óra).

Amikor kihűlt, félbevágjuk, kikanalazzuk a héjából, és krumplitörővel áttörjük. Hozzáadjuk a parmezánt és a lisztet, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és alaposan összedolgozzuk.

A masszát belisztezett felületen átgyúrjuk, kb. fél méter hosszú hengerekké sodorjuk, majd 3 cm-es darabokra vágjuk, és lobogó sós vízben addig főzzük, míg a víz felszínére nem jönnek.

A gnocchit alaposan lecsepegtetjük, majd egy enyhén kivajazott hőálló edénybe tesszük. Tetején elrendezzük az apró darabokra vágott vajat és a zsályaleveleket, majd beterítjük a sajtszeletekkel.

A sütőt 200 °C-ra állítjuk, és a gnocchit 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt megszórhatjuk még egy kevés reszelt parmezánnal.


Zsályás-sajtos gnocchi recepthez kapcsolódó receptek

Zsályás-sajtos gnocchi

Zsályás-sajtos gnocchi

Illatgolyók - puhák, illatosak, aromásak!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés