Zsályás csirkeleves recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Maradék csirkehús? Tedd a levesbe!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 4 szelet bacon
- 2 db vöröshagyma
- 50 dkg burgonya
- 5 dl tej
- 2.5 dl csirkealaplé
- 1 dl tejszín
- 2 evőkanál frissen aprított zsálya
- 12 dkg főtt csirkehús
- só, bors
Elkészítés
A nagyobb darabokra vágott bacont ropogósra sütjük, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk róla a zsírt.
A visszamaradt zsiradékon 5 perc alatt puhára pároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott krumplit, a tejet, az alaplét, a tejszínt és 1 evőkanál zsályát.
A krumplit közepes lángon puhára főzzük, hozzáadjuk a kockára vágott csirkehúst, a bacont és a maradék zsályát, összemelegítjük, majd sózzuk, borsozzuk és tálaljuk.
További Általános kategóriák
Zsályás csirkeleves
Maradék csirkehús? Tedd a levesbe!