Zsályás krumplis frittata

Zsályás krumplis frittata
Édes is meg nem is: édesburgonyával!
4 személyre

  • 50 dkg édesburgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • tengeri só
  • 4 db tojás
  • 2.5 dl tejszín
  • frissen őrölt fekete bors
  • 3 dkg reszelt parmezán
  • félmaréknyi friss zsályalevél
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A burgonyát meghámozzuk, és kockára vágjuk. Egy tálban összeforgatjuk a sóval és olajjal, majd tepsibe tesszük, és a sütőben kb. 25 percig sütjük, amíg a krumpli meg nem puhul.

A tojásokat kicsit felverjük, hozzákeverjük a tejszínt, fekete borsot és parmezánt, majd a keveréket egyenlően elosztva 12 szuflé- vagy egyéb kicsi sütőformába öntjük.

A sült édesburgonyát rászórjuk a sütőformák tetejére, megszórjuk zsályával, és 160 °C-on kb. 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Tálalhatjuk melegen vagy hidegen is.