Zsályás sertéshússal töltött alma ír krumplipürével recept

Zsályás sertéshússal töltött alma ír krumplipürével
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
1250

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Fordítsunk egyet! Most a húst töltsük az almába!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 db nagyobb alma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0.5 kg sertés lapocka, kockára vágva
  • 2 kiskanál pirospaprika (tetszőleges)
  • 1 marék friss zsályalevél
  • só, bors

A körethez:

  • 1 kg burgonya, meghámozva, felkockázva
  • 1.5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • fél póréhagyma
  • só, bors

Elkészítés

Az almák tetejét levágjuk, és a magházat kivájjuk. A tetejüket visszarakva 200 °C-on sütőtálban addig sütjük, amíg a tetők egy kicsit meg nem barnulnak.

A töltelékhez felhevítjük az olajat, és megpároljuk a felvágott hagymát. Hozzáadjuk a húst, sóval, borssal ízesítjük (esetleg pirospaprikával színezzük). A végén hozzáadjuk a zsályát, felöntjük egy kevés vízzel, és készre főzzük.

Amikor elkészült a hús, az almák belsejébe töltjük.

A köret elkészítéséhez sós vízben megfőzzük a burgonyát. Lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a tejet és a vajat, sózzuk, borsozzuk, majd krumplinyomóval összetörjük. A végén hozzáadjuk az apróra vágott póréhagymát.


Zsályás sertéshússal töltött alma ír krumplipürével recepthez kapcsolódó receptek

Zsályás sertéshússal töltött alma ír krumplipürével

Zsályás sertéshússal töltött alma ír krumplipürével

Fordítsunk egyet! Most a húst töltsük az almába!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés