Zsályás vajban sült borjúmáj recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 25 perc
Megnézték: |
Másként is lehet - de nem érdemes
- 2 db tojás
- 60 dkg borjúmáj
- 5 dkg vaj
- 6 db friss zsályalevél
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 50 dkg száraz tészta
Elkészítés
A tojásokat egy kevés sóval elkeverjük, beletesszük a szeletekre vágott májat, és néhány percig állni hagyjuk.
A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a zsályát és a fokhagymát, megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből.
A májat enyhén lecsepegtetjük és a vajban nagy lángon 2 percig pirítjuk, majd a lángot lejjebb véve addig sütjük, míg teljesen át nem sül. Sózzuk, borsozzuk.
Közben a tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük és leszűrjük. A májat a tésztán tálaljuk.
További Általános kategóriák
Zsályás vajban sült borjúmáj
Másként is lehet - de nem érdemes