Zsályás vajban sült borjúmáj recept

Zsályás vajban sült borjúmáj
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1137

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Másként is lehet - de nem érdemes

2 személyre

  • 2 db tojás
  • 60 dkg borjúmáj
  • 5 dkg vaj
  • 6 db friss zsályalevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 50 dkg száraz tészta

Elkészítés

A tojásokat egy kevés sóval elkeverjük, beletesszük a szeletekre vágott májat, és néhány percig állni hagyjuk.

A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a zsályát és a fokhagymát, megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből.

A májat enyhén lecsepegtetjük és a vajban nagy lángon 2 percig pirítjuk, majd a lángot lejjebb véve addig sütjük, míg teljesen át nem sül. Sózzuk, borsozzuk.

Közben a tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük és leszűrjük. A májat a tésztán tálaljuk.


Zsályás vajban sült borjúmáj

Zsályás vajban sült borjúmáj

Másként is lehet - de nem érdemes

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés