Zsályás vajban sült borjúmáj

Zsályás vajban sült borjúmáj

Másként is lehet - de nem érdemes

2 személyre

  • 2 db tojás
  • 60 dkg borjúmáj
  • 5 dkg vaj
  • 6 db friss zsályalevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 50 dkg száraz tészta
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tojásokat egy kevés sóval elkeverjük, beletesszük a szeletekre vágott májat, és néhány percig állni hagyjuk.

A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a zsályát és a fokhagymát, megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből.

A májat enyhén lecsepegtetjük és a vajban nagy lángon 2 percig pirítjuk, majd a lángot lejjebb véve addig sütjük, míg teljesen át nem sül. Sózzuk, borsozzuk.

Közben a tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük és leszűrjük. A májat a tésztán tálaljuk.