Zselés linzer recept

Zselés linzer
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
3559

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A hagyományos lekváros linzer receptje lekvár helyett gyümölcszselével

2 személyre

  • 40 dkg liszt és egy kevés a nyújtáshoz
  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 5 dkg darált mandula
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 20 dkg ribiszke- vagy cseresznyezselé

Elkészítés

Az omlós tésztához a lisztet a darált mandulával, a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval összekeverjük. Rászórjuk a vajdarabkákat, és hozzáadjuk a tojások sárgáját.

A hozzávalókat kézi mixer habverőjével 1 percig keverjük, majd kézzel összegyúrjuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, mindegyikből cipót formálunk, majd fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.

A tésztát vékonyan belisztezett munkalapon vagy 2 sütőpapír között 3–4 mm vastagra nyújtjuk, és körülbelül 6 cm átmérőjű csillagokat szaggatunk belőle.

A csillagformák felének közepébe kisebb csillagokat szaggatunk. A sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütő 180 °C, gázsütő 3–4-es fokozat) előmelegítjük. A tepsiket sütőpapírral kibéleljük, és rátesszük a csillagokat. Az előmelegített sütőben 10–12 percig sütjük, kivesszük és süteményes rácson hűlni hagyjuk.

Azokat a csillagokat, amelyeket nem lyukasztottunk ki, vékonyan bekenjük gyümölcszselével, a „lyukas” csillagokat pedig beszórjuk porcukorral, és a kétféle csillagot egymásra téve összeragasztjuk őket. A megmaradt apró csillagokat ízlés szerint bevonjuk cukor- vagy csokoládémázzal.

Tipp: a kekszet három különböző méretű karikából vagy csillagból is összeállíthatjuk. A legnagyobbat és a középsőt gyümölcszselével bekenjük, majd a kekszeket egymásra tornyozzuk.


Zselés linzer recepthez kapcsolódó receptek

Zselés linzer

Zselés linzer

A hagyományos lekváros linzer receptje lekvár helyett gyümölcszselével

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés