Zsemlében sült sajtos ökörszem recept

Zsemlében sült sajtos ökörszem
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1028

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ízletes, gyors, egyszerű, húsmentes melegszendvics reggelire vagy vacsorára. Mindig frissen szeletelt vagy tépett zöldséggel kínáljuk, pl. cékla, jégsaláta, zöldpaprika, piros húsos paprika, paradicsom, uborka, stb.

2 személyre

  • 4 db zsemle
  • 4 db tojás
  • 4 teáskanál vaj
  • 8 dkg reszelt trappista vagy más félkemény sajt
  • csili pehely
  • őrölt bors

Elkészítés

A zsemle tetejét ujjnyi vastagon leszeljük. Benyomjuk a puha belsejét, alaposan kikenjük vajjal, kicsit megsózzuk, borsozzuk. Beleütjük a tojást. Felforrósított meleg-szendvics sütőbe tesszük. Kb. 3 perc múlva, amikor már kezd összeállni a fehérje, sóval, csípős paprikaporral, sajttal megszórjuk. A kalapkákat is megvajazzuk, fűszerezzük, meghintjük a maradék sajttal, és a félig sült zsemlék mellé helyezzük. Rövid időre visszatoljuk a sütőbe, amíg ráolvad és kissé megpirul a sajt. Üde zöldségekkel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fotózta: Nyersné Vajda Márta


Zsemlében sült sajtos ökörszem recepthez kapcsolódó receptek

Zsemlében sült sajtos ökörszem

Zsemlében sült sajtos ökörszem

Ízletes, gyors, egyszerű, húsmentes melegszendvics reggelire vagy vacsorára. Mindig frissen szeletelt vagy tépett zöldséggel kínáljuk, pl. cékla, jégsaláta, zöldpaprika, piros húsos paprika, paradicsom, uborka, stb.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés