Zserbó fehér csokival és áfonyával recept

Zserbó fehér csokival és áfonyával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
666

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mindig kísérletezem valami újat készíteni. Az ötlet sokszor abból is adódik, hogy néha csak abból tudok sütni, ami éppen található a kamrában. Ezért lett fehér csokis a tető, és mivel mindig akad kandírozott gyümölcs itthon, a vörösáfonyára esett a választás. Dió meg annyi mint a tenger, nem győzöm elrakni a mélyhűtőmben.

6 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 8 dkg ócukor
  • 1 csomag óinstant élesztő
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál rum
  • 25 dkg vaj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Töltelék:

  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 50 dkg baracklekvár
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vörösáfonya
  • 10 dkg fehér csokoládé a tetejére

Elkészítés

A töltelékhez a darált diót, a cukrot és a citromhéjat összekeverjük. Egy 30x40 cm-es sütőlapok kilisztezünk.

A tészta anyagait a robotgép táljába töltjük és mindent szép simára dagasztunk.

Én háromfelé osztom a tésztát, és kicsit pihentetem a hűtőben. Majd kinyújtom az elsőt és a sütőlemezre helyezem. Megszurkálom villával és megkenem vastagon baracklekvárral.

A szokásostól eltérően én a diót kristálycukorral keverem ki, és így szórom a lekvárra szépen elosztva, majd az aszalt vörösáfonyával megszórom.

A következő tésztát is nyújtom, és ráhelyezem a töltelékre. Így folytatom a kenéssel-szórással, majd a harmadik tésztát is kinyújtom és ráhelyezem a töltelékre. Eligazítom, és szintén megszurkálom a tetejét.

Előmelegített sütőben 175 fokon sütöm 35 percig. Hagyom kihűlni, mielőtt rákenem az olvasztott fehér csokit. Hosszúkás szeletekre vágom.

Nagyon puha, nagyon finom, kicsit rusztikus, de nem a szépség a legfontosabb.Másnap és harmadnap is ugyanolyan finom, ha marad persze belőle. Nálunk másnapra elfogyott!


Zserbó fehér csokival és áfonyával recepthez kapcsolódó receptek

Zserbó fehér csokival és áfonyával

Zserbó fehér csokival és áfonyával

Mindig kísérletezem valami újat készíteni. Az ötlet sokszor abból is adódik, hogy néha csak abból tudok sütni, ami éppen található a kamrában. Ezért lett fehér csokis a tető, és mivel mindig akad kandírozott gyümölcs itthon, a vörösáfonyára…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés