Zserbó golyó recept

Zserbó golyó
2.5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
23646

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A zserbó golyó eredeti recepjét kicsit átalakítottam, de így is nagyon finom lett!

6 személyre

  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 15 dkg darált dió
  • 20 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg piskótamorzsa
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 0.5 dl konyak
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 2 csomag Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
  • 10 dkg ét tortabevonó
  • pisztácia a díszítéshez

Elkészítés

Mignonpapírt készítünk, hogy majd abban kínálhassuk a desszertgolyókat.

Turmixszoljuk össze a sárgabarackot. Dolgozzuk össze a darált diót a masszával és a konyakkal. Adjuk hozzá a piskótamorzsát, a kekszet, a kakaót, a vaníliás cukrot és a lekvárt, hogy golyókat formázhassunk belőlük.

A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, kevés olajat is belekeverünk és fogpiszkáló segítségével belemártogatjuk egyenként a golyókat. Csurgassuk le jól, tegyük zsírpapírra megkötésig és a tetejét díszítsük a szép zöld pisztácia darabkákkal.

Ebből a mennyiségből 16 db lett.


Zserbó golyó recepthez kapcsolódó receptek

Zserbó golyó

Zserbó golyó

A zserbó golyó eredeti recepjét kicsit átalakítottam, de így is nagyon finom lett!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés