Zserbó háziasan recept

Zserbó háziasan
3.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Kisvuk

Nehézség:

Elkészítési idő:

240 perc

Megnézték:
16068

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Házias, bevált zserbó recept.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 1 dl langyos tej
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • pici só

A töltelékhez:

  • 30 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 5 evőkanál baracklekvár

A mázhoz:

  • 5 evőkanál kakaó
  • 1 dl víz (kb.)
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk: 1 dl langyos tejbe beleteszünk 1 kiskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és meghintjük pici liszttel a tetejét. Ha ez kész, a lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd hozzáadjuk a többi anyagot. Összegyúrjuk a tésztát és 3 cipót formázunk belőle és pihentetjük a deszkán.

Amíg a tészta pihen, a diót összekeverjük a porcukorral. A tepsit kivajazzuk, lisztezzük. A cipókat átgyúrjuk és tepsi nagyságúra egyesével kinyújtjuk. Az első tésztalapot a tepsire helyezzük, megkenjük baracklekvárral, rászórjuk a cukros darált dió felét, rátesszük a kinyújtott tésztát, amit szintén lekvárral kenünk, és cukros dióval szórunk.

Végül ráhelyezzük a következő lapot és megszurkáljuk villával a tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Amíg a süteményünk hűl addig elkészítjük a csoki mázat.

Ehhez a kakaóport a cukorral és kevés vízzel simára keverjük, és állandóan kevergetve nagyon sűrűre főzzük. A tűzről levéve belerakjuk a vajat, és addig keverjük, amíg a vaj elolvad. A tésztára öntjük, elsimítjuk, hagyjuk jól megdermedni. Ha kihűlt vékony szeletekre, kockákra vágjuk.


Zserbó háziasan recepthez kapcsolódó receptek

Zserbó háziasan

Zserbó háziasan

Házias, bevált zserbó recept.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Zserbó háziasan recepthez

matild - 2012. december 10.
Szia Kisvuk!

A hozzávalókat elfelejtetted leírni,-mármint a mennyiségeket.

Matild