Zserbó módra rakott palacsinta

Zserbó módra rakott palacsinta

A palacsintát és a zserbót is imádjuk. Így a kettőt összehozva alkottam meg ezt az isteni rakott édességet. A mogyoró helyett természetesen dióval is finom, de előbbi bőven termett a kertben, ezért lett az egyik fő hozzávaló.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Palacsintatésztához:

  • 3 db tojás
  • 4 púpos evőkanál cukor
  • 12 púpos evőkanál liszt
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 teáskanál só
  • 0.5 dl olaj
  • 480 ml tej

Töltéshez:

  • 10 dkg darált törökmogyoró
  • 1 kis üveg (bébiételes) gyümölcsdarabos meggydzsem
  • pár evőkanál csokoládés mogyorókrém
  • 1 marék durvára vágott törökmogyoró
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tojásokat elkeverjük a cukorral, sóval, vaníliás cukorral.

Hozzáadjuk a lisztet, majd lassanként a tejet, folyamatos kevergetés mellett.

Végül beleöntjük az olajat.

Közepes lángon kisütjük.

A mogyorót ledaráljuk, a díszítéshez valót pedig durvára vágjuk.

Egy nagyobb tányérra elkezdjük rétegezni a palacsintákat úgy, hogy először egy palacsinta, rá dzsem, azt megszórjuk a darált mogyoróval, rá egy palacsinta, azt megkenjük 1 ek mogyorókrémmel, majd ismét palacsinta.

Ezt addig folytatjuk, míg van palacsinta.

A tetejét megkenjük mogyorókrémmell és megszórjuk a durvára vágott mogyoróval.