Zserbó szelet recept

Zserbó szelet
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Borsi Józsefné Gángó Erika

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
15383

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 8 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 1 kis doboz tejföl

A töltelékhez:

  • 25 dkg dió
  • 15 dkg porcukor
  • sárgabaracklekvár

A tetejére:

  • tortabevonó csokoládé

Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a cukrot, a csipet sót, a tojásokat és a tejfölt. Az elkészült tésztából 5 cipót formázunk, majd egyenként tepsi méretű lapokat nyújtunk. Rétegezve mindegyiket baracklekvárral megkenjük, majd a diós töltelékkel megtöltjük. Megsütjük, és ha kihűlt, csoki mázzal bevonjuk.


Zserbó szelet recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés