Zserbószelet recept
Beküldő: Angels85 Nehézség: Elkészítési idő: 150 perc
Megnézték: |
Zserbószelet sütése. Könnyen elkészíthető sütemény recept.
A recept hozzávalói ( személyre)
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 1 db tojás
- 5 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 dl tej
- 1 dkg élesztő (nem por)
- 1 csipet só
- 1 csipet sütőpor
Töltelék:
- 12 dkg darált dió
- 12 dkg cukor
- 20 dkg lekvár
Csokoládémáz bevonó:
- 10 dkg cukor
- 3 dkg kakaó
- 3 dkg vaj
Elkészítés
Az élesztőt langyos tejben 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót, és a csipetnyi sütőport, és jól összedolgozzuk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk (attól függ mekkora a tepsink és hogy hány lapból szeretnénk a zserbót).
Mindegyik lapot kinyújtjuk, de hagyjuk kis sebre mint a tepsi vagy a sütőlap mérete mert kelésnél és sütésnél terjeszkedik. Az alsó lapot lekvárral megkenjük és meghintjük a darált dió és a porcukor keverékkel. Ráhelyezzük a másik lapot, azt is hasonlóképpen kenjük meg és töltjük, majd rátesszük a harmadik lapot és ezt is megkenjük és töltjük. Majd végül rátesszük az utolsó lapot, úgy hogy a széleket is betakarjuk vele.
A tésztát szobahőmérsékletnél még 1 óráig kelesztjük.
Tetejét megszurkáljuk és lassú tűznél megsütjük. A megsült és meghűlt tésztát vonjuk be a csokoládé mázzal. Tálalás előtt vágjuk hosszúkás szeletekre.
Zserbószelet recepthez kapcsolódó receptek
Zserbószelet
Hozzászólások a(z) Zserbószelet recepthez




