Zserbószelet recept

Zserbószelet
4 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Angels85

Nehézség:

Elkészítési idő:

150 perc

Megnézték:
5197

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Zserbószelet sütése. Könnyen elkészíthető sütemény recept.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta:

  • 35 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 dkg élesztő (nem por)
  • 1 csipet só
  • 1 csipet sütőpor

Töltelék:

  • 12 dkg darált dió
  • 12 dkg cukor
  • 20 dkg lekvár

Csokoládémáz bevonó:

  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg kakaó
  • 3 dkg vaj

Elkészítés

Az élesztőt langyos tejben 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót, és a csipetnyi sütőport, és jól összedolgozzuk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk (attól függ mekkora a tepsink és hogy hány lapból szeretnénk a zserbót).

Mindegyik lapot kinyújtjuk, de hagyjuk kis sebre mint a tepsi vagy a sütőlap mérete mert kelésnél és sütésnél terjeszkedik. Az alsó lapot lekvárral megkenjük és meghintjük a darált dió és a porcukor keverékkel. Ráhelyezzük a másik lapot, azt is hasonlóképpen kenjük meg és töltjük, majd rátesszük a harmadik lapot és ezt is megkenjük és töltjük. Majd végül rátesszük az utolsó lapot, úgy hogy a széleket is betakarjuk vele.

A tésztát szobahőmérsékletnél még 1 óráig kelesztjük.

Tetejét megszurkáljuk és lassú tűznél megsütjük. A megsült és meghűlt tésztát vonjuk be a csokoládé mázzal. Tálalás előtt vágjuk hosszúkás szeletekre.


Zserbószelet recepthez kapcsolódó receptek

Zserbószelet

Zserbószelet

Zserbószelet sütése. Könnyen elkészíthető sütemény recept.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Zserbószelet recepthez

admin - 2010. február 15. 12345
Ez tetszik, köszönjük:)