Zsírban sült krumplis pogácsa recept

Zsírban sült krumplis pogácsa
4 9

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
32846

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyermekkorom egyik kedvence volt, sok leves kiegészítője lehet. (burgonya, gulyás, bab, babgulyás stb.). Nekem csak úgy magában is kedvenc!!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg jó lisztes burgonya
  • 20 dkg liszt
  • diónyi kacsazsír, vagy bármilyen zsiradék,( azért kell, hogy a sütésnél a tészta ne szívja meg magát)
  • zsír, vagy olaj a sütéshez

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és annyi vízben, ami ellepi feltesszük főni. Amint megpuhult, leszűrjük, kevés állás után krumplinyomón átnyomjuk.

Amint megpuhult, leszűrjük, kevés állás után krumplinyomón átnyomjuk. Belekeverjük a zsiradékot, tetszés szerint sózzuk, ( van aki sósabban szereti), és belegyúrjuk a lisztet. A mennyisége a krumplitól is függ, mert van olyan burgonya amelyik lágyít, akkor egy kicsivel több liszt kell.

A tésztának lágynak, de sodorhatónak kell lenni. Sodrás után megmintázzuk a pogácsaszaggatóval, majd kiszaggatjuk, és forró zsiradékban szép pirosra sütjük mind a két oldalát.

Van olyan változata is, amikor 2 dkg felfuttatott élesztőt is teszünk bele. Ilyenkor kissé könnyedebb a pogácsa.


Zsírban sült krumplis pogácsa recepthez kapcsolódó receptek

Zsírban sült krumplis pogácsa

Zsírban sült krumplis pogácsa

Gyermekkorom egyik kedvence volt, sok leves kiegészítője lehet. (burgonya, gulyás, bab, babgulyás stb.). Nekem csak úgy magában is kedvenc!!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Zsírban sült krumplis pogácsa recepthez

thumb
ibi1950 - 2011. január 26.
Kedves Blahunka Attiláné! Amennyiben sütőben szeretné sütni a krumplis pogácsát, akkor egy kissé keményebbre kell készíteni a tésztát, tehát több liszt kell bele, és vastagabbra kell sodorni is, körülbelül duplája, mint a serpenyőben sült. A tepsit vastagon kikenjük fagyos zsírral, és így rakjuk a kiszaggatott pogácsákat a tepsibe, és félidőben, amikor a pogácsák alja már szép piros, meg kell fordítani, és úgy sütni, míg a másik oldala is megsül.Úgy ahogy írja, isteni az íze.
thumb
blahunka Attiláné - 2011. január 25.
Kedves IBI! Ezt a pogácsát sütőben nem lehet sütni, mivel a gyerekkoromban, anyukám a sütőben sütötte a burgonyás pogácsát. Isteni volt annak az ize, vacsorára kitünő.